Uskoro početak izgradnje zgrade sa 20 stanova

0
Uskoro početak izgradnje zgrade sa 20 stanova

VLASENICA – Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske finansiraće izgradnju zgrade sa 20 stanova za raseljena lica u opštini Vlasenica, vrijednu 1.014.000 KM, rekao je danas načelnik te opštine Miroslav Kraljević.

Nakon dogovora sa predstavnicima resornog ministarstva i banjalučke firme „Tekton“, koja je na sprovedenom tenderu odabrana za izvođača radova, Kraljević je novinarima rekao da je ovo veliki korak u rješavanju pitanja smještaja ove populacije.

On je napomenuo da trenutno u opštini Vlasenica ima oko 470 porodica iz kategorije raseljenih, interno raseljenih lica i povratnika, kojima je potrebno riješiti stambeno pitanje.

„Veliki je to problem za opštinu, koja nije dovoljno ekonomski jaka da ga sama riješi i zato smo zahvalni resornom ministarstvu i Vladi Republike Srpske što su se uključili u njegovo rješavanje“, rekao je Kraljević.

Zgrada će biti izgrađana u naselju „Toplik“, a radovi će početi čim to dozvoli vremenski uslovi, rekao je Kraljević, dodajući da je obaveza opštine, kao suinvestitora, da izgradi pristupni put, te obezbijedi priključke za vodu, kanalizaciju i elektromrežu.

Predstavnici Ministarstva i firme „Tekton“ nisu davali izjave novinarima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare