Uskoro manje cijene komunalnih usluga za domaćinstva i privredu

0

SOKOLAC – Komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija „Vrelo Bioštica“ Sokolac uputilo je u skupštinsku proceduru lokalnog parlamenta prijedlog odluke o smanjenju komunalnih usluga za domaćinstva, privredu i druga pravna lica.

Odlukom, koja će se naći na dnevnom redu jedne od narednih sjednica Skupštine opštine, predviđeno je da, između ostalog, cijena vode za privredu i druga pravna lica iznosi 2,90 KM po kubnom metru, umjesto dosadašnjih 3,50 KM, dok bi cijena za domaćinstva iznosila 1,08 KM /bez PDV-a/, umjesto dosadašnjih 1,28 KM.

Prijedlog odluke upućen je na adresu načelnika opštine i predsjednika Skupštine opštine Sokolac, saopšteno je iz ove opštine.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica naglasio da je ova lokalna zajednica u posljednjih osam godina mnogo uložila u infrastrukturu vodovoda i kanalizacije, te da je lokalna uprava uradila rekonstrukciju postojeće i uložila u izgradnju nove vodovodne i kanalizacione mreže.

On je dodao i da su kupljene dvije pumpe za izvorište, što je omogućilo proširenje mreže korisnika.

Opština Sokolac ranije je odlučila da kupi imovinu preduzeća „Famineks“ za 350.000 KM, gdje će ubuduće poslovati preduzeće Vodovod i kanalizacija „Vrelo Bioštica“ u stečaju, a u toku je otkup i ovog preduzeća, za šta je već isplaćeno 170.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare