Uskoro lift za djecu sa posebnim potrebama

0

Projekat izgradnje lifta za djecu sa posebnim potrebama u Osnovnoj školi „Pale“ na Palama, za koji je predsjednik Republike Srpske donirao 5.000 KM, trebalo bi da bude završen ove godine, rekao je Srni direktor škole Željko Forcan. Forcan je rekao da je i Vlada Republike Srpske obećala pomoć od 2.000 KM za izgradnji ovog lifta.


On je naveo da je za ovaj projekat, vrijedan oko 30.000 KM, nevladina organizacija „Vorld vižn“ obezbijedila 15.000 maraka, a pomoć su obećali i opština Pale i privrednici sa ovog područja.

Forcan je podsjetio da su učenici, u saradnji sa „Vorld vižnom“, uradili projekat pod nazivom „Uklonimo arhitektonske barijere“, čija bi realizacija pomogla učenicima sa posebnim potrebama da dođu do kabineta na prvom i drugom spratu.

„Nadamo se da ćemo ove godine uspjeti realizovati ovaj projekat“, rekao je Forcan i napomenuo da, od uvođenja kabinetske nastave, djeca sa posebniom potrebama imaju problem da dođu na prvi ili drugi sprat, te da im u tome sada pomažu nastavnici.

Forcan je podsjetio da je OŠ „Pale“ izgrađena 1962. godine, te da od 2009. godine ima dobru saradnju sa organizacijom „Vorld vižn“, koja je do sada provela niz projekata i uložila više od 40.000 KM za nabavku nastavnih sredstava i opremanje kabineta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare