Uskoro kvalitetnije grijanje

0
Uskoro kvalitetnije grijanje

SOKOLAC – U Komunalnom preduzeću „Sokolac“, čija je djelatnost i proizvodnja i prenos toplotne energije, privodi se kraju remont kotla i više pripremnih radova, za šta će biti izdvojeno oko 45.000 KM.

„Privodimo kraju radove na remontu kolta i ventilacionog kola, uradili smo reparaciju izmjenjivača toplote, izvršili hemijsko čišćenje kotla i završavamo dodatne radove na sistemu“, rekao je Srni direktor preduzeća Dejan Tomić.

On je dodao da će u narednoj sedmici biti sanirani dijelovi toplovodne mreže na par lokacija, da bi se otklonile ranije uočene slabosti i obezbijedilo kvalitetno grijanje korisnicima.

Prema njegovim riječima, komunalno preduzeće „Sokolac“ zagrijava oko 28.000 metara kvadratnih poslovnog i stambenog prostora.

„Fizička lica plaćaju grijanje jednu KM plus PDV tokom 12 mjeseci, a pravna lica tri KM plus PDV po metru kvadratnom tokom istog perioda. Cijena grijanja za zdravstvene i vaspitno-obrazovne ustanove je 1,6 KM plus PD na godišnjem nivou po metru kvadratnom“, naveo je Tomić.

On je dodao da je cijena duplo veća za korisnike koji ove usluge plaćaju tokom šest mjeseci u godini.

U ovom preduzeću najavljuju da će Skupštini opštine Sokolac uputiti zahtjev za odobravanje povećanja cijene grijanja na Sokocu, imajući u vidu poskupljenje osnovnog energenta, ali i materijala koji se koristi za održavanje topolovodne mreže.

Osnovni energent za kotlovnicu u ovom preduzeću je drvni otpad, sječka i bio masa.

Javno komunalno preduzeće „Sokolac“ osnovano je 2013. godine, njegova djelatnost je proizvodnja i prenos toplotne energije i obavljanje ostalih komunalnih djelatnosti, a zapošljava 24 radnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare