Uskoro izgradnja vrtića, škole, studentskog doma, Rektorata i Muzičke akademije

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – U Istočnom Novom Sarajevu uskoro će početi izgradnja novog vrtića i osnovne škole, kao i studentskog doma, zgrade Rektorata i Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, rekao je danas načelnik ove lokalne zajednice Jovan Katić.

„Ponosno ističemo da počinjemo i izgradnju novog objekta vrtića i nove osnovne škole, budući da Istočno Novo Sarajevo broji toliko djece da smo odavno popunili sve kapacitete, postojeće objekte proširivali koliko je bilo moguće, ali potreba za novim mjestima raste iz dana u dan, zbog čega u narednoj godini završavamo izgradnju i opremanje novih objekata za našu djecu“, rekao je Katić Srni.

On je povodom nastupajućeg Dana i krsne slave opštine Spasovdana istakao da će lokalitet Centar 3 postati urbani centar mladosti, dječije sreće i osmijeha – najvećeg ponosa jednog naroda i lokalne zajednice.

„U ovoj godini počinje i izgradnja studentskog doma, zgrade Rektorata i Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu na teritoriji naše opštine, čime ćemo ostvariti korak bliže ideji Istočnog Novog Sarajeva kao regionalnog obrazovnog centra“, rekao je Katić.

On je naveo da opština trenutno priprema Seniorske kartice za penzionere i prva je na ovim prostorima pokrenula taj program pogodnosti s ciljem obezbjeđivanja određenih olakšica najstarijim sugrađanima kod izabranih pravnih lica i preduzetnika.

„Potpisali smo ugovor i za karticu za porodice sa troje i više djece sa Fondacijom `Za porodicu`, koju ćemo podijeliti višečlanim porodicama već krajem jula, kada otvaramo i manifestaciju `LJeto u Istočnom Novom Sarajevu`“, rekao je Katić.

Rezimirajući rezultate opštine u vrijeme između dvije slave, Katić je rekao da su zahvaljujući opštinskim vlastima, institucijama i lokalnim organizacijama izgrađeni Dečanska ulica i Park velikana, gdje su ovih dana u toku finalni radovi, tako da će žitelji Istočnog Sarajeva već krajem ljeta imati novo mjesto za okupljanja i druženje.

„U Parku velikana napravljeni su sadržaji za najmlađe, sportski tereni za fudbal, odbojku na pijesku, tartan staza za rekreativce, te prostor za odmor svih naših sugrađana. Ponoseći se njihovim likom i djelom, postavili smo i biste naših narodnih velikana, po kojima je park i dobio naziv“, rekao je Katić.

On je podsjetio da je na području ove opštine u protekloj godini izgrađen i rekonstruisan veliki broj saobraćajnica – dio Ulice Vuka Karadžića na Petinoj zemlji, dio Ulice cara Dušana i pripadajući most, most na rijeci Topličini, rekonstrukcija saobraćajnice u naselju Miljevići, te saobraćajnica do Lovačkog doma na Tvrdimićima, koje je ovih dana postalo omiljeno izletište.

„Na Tvrdimićima smo izgradili i sportski teren, te popločali prostor oko Lovačkog doma i uredili okolinu tako da naši sugrađani mogu provesti kvalitetno vrijeme na jednom od najljepših dijelova opštine. Ovih dana je u Lovačkom domu otvoren i restoran `Stari bagrem`, poduhvat mladih ljudi iz opštine i nadamo se da će izletištu dati dodatnu notu topline i uživanja“, naveo je Katić.

On je najavio i početak izgradnje još jedne zone za odmor i rekreaciju – vještačkog jezera u dijelu Centar 3.

„U toku je izvođenje prve faze radova, nakon čega slijedi uređenje okoline jezera, koja podrazumijeva izgradnju pješačkih staza, elektro-radove, postavljanje mobilijara, te ozelenjavanje, čime ćemo, ako sve bude teklo po planu, već naredne godine imati pravu oazu mira i relaksacije u samom centru“, naglašava Katić.

Prema njegovim riječima, od 25. jula do 25. avgusta opštinska uprava planira da organizuje besplatno kino na otvorenom za najmlađe, uz veliki broj pratećih sadržaja kako za sve generacije stanovnika Istočnog Sarajeva.

„U planu imamo još mnogo toga, slijedeći viziju Istočnog Novog Sarajeva kao najpoželjnijeg mjesta za život“, rekao je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo i svim sugrađanima čestitao krsnu slavu opštine i pozvao ih sutra na Trg Republike Srbije, na Spasovdansku akademiju, a potom i na otvaranje sportske dvorane u 18.00 časova, uz poštivanje mjera zaštite i fizičke distance.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare