Uskoro Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju

0

MILIĆI – Fond UN za djecu /UNICEF/ i opština Milići planiraju da u ovoj opštini otvore Dnevni centar za zbrinjavanje djece sa smetnjama u razvoju, koji će djelovati u okviru opštinskog Centra za socijalni rad, izjavio je danas Srni direktor Centra Vladan Trivković.

Trivković je rekao da je počela adatpacija prostorija Centra u kojima će biti smješten Dnevni centar i da se zvanično otvaranje očekuje u februaru.

On je dodao da je novčanu podršku u iznosu od oko 30.000 KM za nabavku neophodne opreme i namještaja za rad Dnevnog centra obezbijedio UNICEF, dok će radove i platu angažovanim kadrovima obezbijediti opština Milići iz budžetskih izvora.

„Ovo će biti prvi Dnevni centar u ovom dijelu Republike Srpske, koji će djelovati u okviru Centra za socijalni rad. Projekat je veoma zahtjevan, ali uz podršku svih učesnika vjerujem da ćemo doći do željenog cilja, a on je da obezbijedimo ovaj vid socijalne podrške djeci ometenoj u razvoju, na koji oni imaju i zakonsko pravo“, rekao je Trivković.

Pravo na dnevno zbrinjavanje u ovoj ustanovi imaće djeca iz pomenute socijalne grupe, kojih u Milićima ima 30.

Trivković je istakao da će usluge Dnevnog centra biti dostupne i njihovim roditeljima u smislu dodatne edukacije i osposobljavanja za pravilno vaspitanje ovih mališana.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare