Уручене повеље Будимиру и Мајдову за допринос развоју и афирмацији општине

0

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО – На свечаној академији у Источном Новом Сарајеву поводом славе општине – Спасовдана вечерас је уручена Повеља општине министру за научнотехнолошки развој и високо образовање Српске Жељку Будимиру за допринос развоју високошколских установа на подручју ове локалне заједнице и џудисти Немањи Мајдову за остварене резултате и допринос угледу и афирмацији општине.

Будимир је рекао да му је велика част што је добио Повељу, додајући да Источно Сарајево доживљава као феникс град који показује неуништивост српског духа.

„Ако сам један од каменчића у градњи овог града, то ће бити велика част у мојој личној и биографији моје породице. Овај град је заслужио све оно што сам као ресорни министар чинио. Захваљујем овим људима што су препознали што сам у суштини радио свој посао“, рекао је Будимир новинарима.

Он је навео да је Влада Републике Српске уложила 20 милиона КМ у изградњу зграда Студенстког дома, Ректората и Музичке академије, које се налазе на подручју општине Источно Ново Сарајево.

„То је инвестиција која је значајна и за моје Министарство, али и овај град. Град са Ректоратом добија једну од најљепших зграда. Посебно ми је драго што сам ставио печат на ту зграду заједно са ректором и архитектама, дајући јој академски, естетски изглед“, нагласио је Будимир.

Мајдов је рекао да му ово признање много значи и да има посебно мјесто у његовом срцу, те захвалио општини, као и грађанима Источног Сарајева, истичући да је ово заједничка награда.

„Када се борим широм планете, покушавам да представим не само себе, већ и наш град, Републику Српску и цијели наш народ. Добио сам много награда у животу као најбољи спортиста, али сигурно да је најљепше добити у заједници гд‌је живиш, гд‌је си рођен“, нагласио је Мајдов.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић изјавио је да ова локална заједница може да се похвали са много реализованих и започетих пројеката из комуналне инфраструктуре, те области културе и образовања.

„Сигурно да треба издвојити почетак изградње основне школе и д‌јечијег вртића које приводимо крају. Пројекти као што су зграда Ректората, Музичке академије, концертне дворане су вишемилионски и они ће у овој години бити завршени“, навео је Катић.

Он је истакао да је између двије славе завршена зграда Народног позоришта, чиме су постављени снажни темељи за развој културе не само Источног Новог Сарајева, него и града Источног Сарајева.

„И даље ћемо да развијамо и пројекте и буџет како бисмо могли да реализујемо све потребе становника Источног Новог Сарајева и да останемо мјесто у које се долази из свих крајева Републике Српске, а никако не одлази“, поручио је Катић.

Добитници Плакете поводом општинске крсне славе су Небојша Мичић за хуманитарни рад, помоћник министра за културу Републике Српске Тања Ђаковић за допринос стварању Народног позоришта Источно Сарајево, новинар Радио-телевизије Републике Српске Гвозден Шарац за истраживачки рад и допринос очувању културе сјећања и памћења на Одбрамбено-отаџбински рат.

Добитници Плакете општине Источно Ново Сарајево су и гинеколог у Дому здравља Наташа Ђерић Ракита, радиолог у Болници „Србија“ Зорица Мирвић и директор „Топлана“ Дејан Берјан.

Додијељене су и захвалнице истакутим радницима у предузећима и установама чији је оснивач општина Источно Ново Сарајево, као и удружењима која д‌јелују у овој општини.

Поводом славе општине сутра ће у 8.00 часова бити положени вијенци на споменик „Слава српском борцу“ код зграде општине.

Света литургија биће служена од 9.00 часова у Храму Светог великомученика Георгија у Миљевићима, а славска литија на Тргу Републике Србије најављена је за 18.00 часова.

Свечано откривање и освештање споменика породици на Тргу Републике Србије предвиђено је у 19.00 часова, а након тога је најављен концерт Жељка Самарџића.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare