Uručene nagrade najboljim kulinarima

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ambasador Francuske u BiH Kristin Tudik uručila je danas nagrade učenicima Srednje škole „28. juni“ iz Istočnog Sarajeva, koji su osvojili prvo mjesto na onlajn kulinarskom takmičenju.

Takmičenje je organizovala Ambasada Francuske u BiH u okviru „Dana frankofonije“, a nagrađeni su učenici trećeg razreda, koji su se i takmičili.

Tudikova je izrazila zadovoljstvo što su ovim takmičenjem, na neki način, sjedinjeni francuski jezik i francuska kuhinja.

„Zadovoljstvo mi je da sam ovim učenicima danas uručila nagrade. Za njih je glasala publika i uvjerena sam da će uslijediti mnoge inicijative za zaštitu francuskog jezika ne samo u Istočnom Sarajevu, nego i u cijeloj BiH“, rekla je ona.

Direktor Srednje škole „28. juni“ Boris Brajović zahvalio je Ambasadi Francuske u BiH za organizaciju takmičenja, te izrazio zadovoljstvo što su učenici imali priliku iskazati svoje vještine i van nastavnog plana i programa.

„Srednja škola `28. juni` nastoji da isprati savremene trendove u nastavi u svim smjerovima koje obrazuje“, rekao je Brajović.

Profesor francuskog jezika u Srednjoj školi „28. juni“ Dajana Blagojević navela je da nije bilo dileme da li će se prijaviti kada su dobili poziv za učešće na takmičenju.

Vladan Banić, učenik koji je učestvovao u takmičenju, rekao je da je bilo potrebno napraviti knjigu recepata sa francuskim jelima.

„Drago mi je da smo naučili nešto novo da pravimo i spremamo“, dodao je on.

Današnjoj ceremoniji uručenja nagrada prisustvovao je francuski ataše za kulturu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare