Uručena vrijedna donacija zaštitne opreme Domu zdravlja Pale

0

Predstavnici Ambasade SAD u BiH uručili su danas Domu zdravlja na Palama opremu namijenjenu za borbu protiv virusa korona u vrijednosti 37.000 dolara.

Riječ je o donaciji koja obuhvata zaštitnu opremu, rukavice, maske, vizire, zaštitna odjela, natikače, ogrtače, kape i beskontaktne toplomjere.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je za ovu donaciju, koja, kako je rekao novinarima, nema samo finansijsku vrijednost, već predstavlja i vid podrške u vremenu kad se cijeli svijet bori protiv virusa korona.

Načelnik Odjeljenja za zdravstvenu zaštitu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Milan Latinović zahvalio je za donaciju i podsjetio da je američka Ambasada u BiH na samom početku pandemije donirala vrijednu opremu Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu, koja je raspoređena i drugim zdravstvenim ustanovama u okruženju.

„Razgovarali smo sa predstavnicima američke Ambasade da, ukoliko budu u mogućnosti, doniraju i određene laboratorijske aparate koji će služiti za dijagnostiku virusa korona u Republici Srpskoj“, naveo je Latinović i izrazio nadu da će saradnja biti nastavljena.

Zamjenik Šefa misije u američkoj Ambasadi u BiH Elen DŽermejn zahvalila je NATO štabu u Sarajevu koji je omogućio dopremanje donacije paljanskom Domu zdravlja, te istakla da je cilj da se pomogne medicinskom osoblju u borbi protiv virusa korona.

Brigadni general i komandant NATO štaba Erik Folkestad izrazio je zadovoljstvo što su bili u mogućnosti da pomognu i naveo da je ovo jedna od mnogih donacija od početka pandemije.

Za donaciju je zahvalio i direktor Doma zdravlja Ivan Šarac, koji je prisustvovao primopredaji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare