Uručena priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima

0

Smučarski klub „Romanija“ Pale večeras je na sjednici Skupštine ovog kluba uručio sedam priznanja zaslužnim pojedicima i kolektivima u sezoni 2017-2018. godina.

Priznanja su dobili najbolji takmičar ovog kluba Tanja Karišik Košarac i trener Tomislav Lopatić, opština Pale za pomoć pri organizaciji međunarodnih takmičenja, Olimpijski centar „Jahorina“, Evropski omladinski olimpijski festival /EJOF/, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Smučarski savez BiH.

Predsjednik Smučarskog kluba „Romanija“ Miro Đukić rekao je novinarima da je ovaj klub završio uspješnu takmičarsku sezonu, te napomenuo da su njegovi članovi prvaci BiH u smučarskom trčanju i biatlonu.

„U smučarkom trčanju smo toliko ubjedljivi prvaci da ostali klubovi nemaju ni blizu bodova koliko mi imamo. Ovu uspješnu sezonu smo okončali i organizacijom takmičenja, kao što su dva prvenstva BiH u biatlonu i smučarskom trčanju. To je jedna FIS trka i test trka za EJOF 2019. godine“, naglasio je Đukić.

On kaže da su naredni planovi kluba bazirani na organizaciji takmičenja u biatlonu i to u okviru EJOF-a koji je prioritet u odnosu na sva ostala nadmetanja, te najavio će na ljeto na Palama biti održana testna trka na ski-rolerima.

Član Smučarskog kluba „Romanija“ i učesnik Zimskih olimpijskih igara u Pjončangu Tanja Karišik Košarac izrazila je zadovoljstvo uručenim priznanjem.

Ona je istakla da je klub uvijek uz nju, da je podržava i pruža pomoć od njenih prvih koraka u ovom sportu.

Košaračeva kaže da su takmičari ovog kluba već počeli pripreme za narednu takmičarsku sezonu koja se sastoji od laganih baznih treninga.

„To su dugi hod od po tri do četiri časa, vožnja bicikla i bavljenje drugim sportovima kao što su košarka, odbojka i fudbal. Sada su nam laganiji treninzi, a kasnije prelazimo na kroseve i sve ostalo što naš sport podrazumijeva“, navela je Košarčeva.

Ona je istakla da je učešće na Olimpijadi najljepše iskustvo koje jedan sportista može da doživi, te da je ona imala sreće da tri puta bude učesnik olimpijskih igara.

Osim dodjele priznanja, na sjednici su izabrana i radna tijela Predsjedništva kluba, te donesena odluka o izradi programa rada za olimpijski ciklus 2018-2022. godina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments