Uručena priznanja nagrađenim sportistima

0

SOKOLAC – Na Sokocu su večeras, na prijemu koji je organizovao načelnik opštine Milovan Bjelica, uručena priznanja sportistima i sportskim radnicima koji su proglašeni najboljim u 2021. godini.

Najboljima u protekloj godini uručeni su pehari, poklon-knjige i novčane nagrade.

Reprezentativka BiH i Republike Srpske Isidora Borovčanin, član sokolačkog Karate kluba „Glasinac“, proglašena je drugi put uzastopno za sportistu godine opštine Sokolac.

Borovčaninova je novinarima rekla da joj je velika čast što je drugu godinu zaredom dobitnik ovog priznanja, te izrazila zahvalnost načelniku opštine, koji je podržava sve ove godine, ali i sugrađanima, koji prate njen rad i uspjeh.

„Čestitam svim nagrađenim sportistima i neka nikada ne odustaju od svojih snova, jer je u životu sve moguće“, poručila je Borovčaninova.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je, nakon što je uručio priznanje sportisti godine, da se ova lokalna zajednica već godinama može ponositi uspjesima svoje mladosti u svim granama sporta.

On je naglasio da opština nastoji da se, u skladu sa svojim mogućnostima, oduži svim sportistima i sportskim klubovima, kojih ima mnogo.

„U posljednjih 10 godina je, prema podacima kojima raspolažem, u sport uloženo oko šest miliona KM, odnosno jedna godišnji budžet“, izjavio je Bjelica, te dodao da tu spada infrastruktura za sport, obnova, izgradnja sportskih objekata i organizacija Međuopštinskih omladinskih sportskih igara /MOSI/.

Bjelica je naglasio da opština mora još veću pažnju posvetiti omladini i sportu, te apelovao na roditelje da djeci kontrolišu telefone i ukažu na posljedice igara na društvenim mrežama, jer su već evidentirane neželjene pojave među mladima u ovoj sredini, kojih ranije nije bilo.

Atletičarki „Glasinca“ Sari Lučić, stalnom članu reprezentacije BiH, koja je kroz sve selekcije ovog atletskog kluba bilježila uspjehe u skoku uvis, pripalo je drugo mjesto na listi najboljih sportista Sokoca.

Član Bokserskog kluba „Glasinac“ Luka Veljović našao se na trećem mjestu najboljih sportista opštine za osvojena prva mjesta na prvenstvu Republike Srpske i na prvenstvu BiH za seniore, te za izboren nastup za reprezentaciju BiH.

Na listi 10 najboljih su i atletičar „Glasinca“ Aleksandar Lučić, član Košarkaškog kluba „Sokolac“ Nemanja Pečenica, Ana Ašonja iz Odbojkaškog kluba „Glasinac“, Stefan Milinković iz Futsal kluba „Glasinac“, Miroslav Mirković iz Rukometnog kluba „Glasinac“, Valentina Ćajić iz Streljačkog kluba „Glasinac“ i Siniša Škobo iz Fudbalskog kluba „Glasinac-1936“.

Na večerašnjem prijemu posebna posthumna priznanja dodijeljena su Pavlu Ninkoviću i Predragu Krsmanoviću, sportskim aktivistima sa Sokoca, a priznanja su preuzeli članovi njihovih porodica.

Za najuspješniji klub u prošloj godini proglašen je Odbojkaški klub „Glasinac“, a najuspješniji trener je Jovan Borovčanin iz istoimenog rukometnog kluba.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare