Uručena oprema za proizvodnju maline

0

VLASENICA – Učesnicima projekta „Unapređenje proizvodnje maline na području opštine Vlasenica“, vrijednog 45.000 KM, danas je uručena oprema za proizvodnju.


Desa Nikolić, predsjednik Udruženja žena „Podrinje“ iz Vlasenice koje realizuje projekat, rekla je novinarima da današnja podjela opreme – motokopačica, prskalica sa motorom za tretman malina i mreže za protivgradnu zaštitu, predstavlja završnu projektnu aktivnost.

Nikolićeva je navela da su u okviru projekta organizovana i dva stručna predavanja iz oblasti proizvodnje maline, te nabavljena oprema korisnicima – 15 motokopačica, 15 prskalica za tretman maline, 15 mreža za protivgradnu zaštitu i 15 sistema za navodnjavanje.

„Sa današnjim danom realizovali smo sve te aktivnosti. Ovim projektom ekonomski smo osnažili 38 naših članica, a stručnim predavanjima prisustvovalo je više od 40 učesnika. To je vrijedan rezultat“, rekla je Nikolićeva.

Projekat su finansirali Američka agencija za međunarodni razvoj i Vlada Švedske u okviru projekta za razvoj tržišne poljoprivrede „Farma 2“ i opština Vlasenica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare