Uručena medicinska oprema iz donacije Srbije

5

Rukovodstvo opštine Pale uručilo je danas lokalnom Domu zdravlja medicinsku opremu koja je obezbijeđena iz donacije Srbije, s ciljem uspješnije borbe protiv virusa korona.

Direktor paljanskog Doma zdravlja Ivan Šarac zahvalio je Vladi Srbije i svima koji su bili u lancu da ovaj značajan kontigent pomoći stigne na Pale

„Riječ je o zaštitnoj opremi koja je svakom Domu zdravlja i zdravstvenoj ustanovi neophodna u ovom momentu. Paket je sadržajan po količini, kvalitetu i obuhvata 3.000 zaštitnih maski, 3.000 rukavica, 100 zaštitnih naočala, 100 vizira, zaštitnih kapa, natikača, toplomjera, kao i sredstva za dezinfekciju kako ruku, tako i površina“, naveo je Šarac.

Prema njegovim riječima, Dom zdravlja raspolaže pristojnom količinom zaštitne opreme, a imaju i dobru saradnju sa Institutom za javno zdravstvo, resornim ministarstvom, te kada se dogodi da nemaju nešto od zaštitne opreme, u dogovoru sa ostalim zdravstvenim ustanovama vrše preraspodjelu.

„Na usluzi smo svi jedni drugima i funkconišemo kao jedna porodica“, rekao je Šarac.

Šarac je istakao da Dom zdravlja Pale radi u punom kapicitetu i sve uspješno završava, a trenutno imaju 30 lica koja su pod zdravstvenim nadzorom i nalaze se u izolaciji.

„Virusom korona su zaražena tri lica, od kojih je jedno hospitalizovano u Bolnici `Srbija` u Istočnom Srajevu, a dva su kući, oporavljaju se i vrlo brzo će izaći iz karantina“, naglasio je Šarac.

On je zahvalio svim subjektima koji su dali donaciju ovoj ustanovi, a posebno načelniku Pala Bošku Jugoviću koji je pružio finansijsku pomoć tokom epidemije virusa korona.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da zahvaljujući institucionalnoj saradnji vlada Republike Srpske i Srbije imaju priliku da dodijele odgovarajuću zaštitnu opremu Domu zdravlja Pale, te se nadaju da će je biti dovoljno i da virus korona neće potrajati.

„Dajemo punu podršku direktoru Doma zdravlja Ivanu Šarcu. Situacija na Palama se drži pod kontrolom, osjeti se jenjavanje kada je riječ o virusu. Zahvaljujem Vladi Srbije koja je pružila pomoć u vidu opreme, kao i Srpskoj koja je odredila da Palama bude dodijeljen dio te pomoći“, istakao je Jugović.

Jugović je podsjetio da su i prije dobijali pomoć od Vlade Srbije, a odnosi se na sredstva za izgradnju ambulante na Jahorini, izgradili su Romanijsku uluci i još mnogo toga, tako da sa posebnim poštovanjem moraju da prime ovaj poklon koji će biti iskorišten na najbolji mogući način.

On od direktora Doma zdravlja očekuje da, ako bude potrebno, i susjednim opštinama stavi na raspolaganje višak koji ima, te zahvalio i proslavljenom fudbaleru Ognjenu Koromanu koji je svojim poznanstvima u Beogradu uticao da se Pale nađu na listi raspodjele ove pomoći za Republiku Srpsku.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica rekao je da je ovo danas samo jedan od pokazatelja da su Vlada Srbije i Vlada Srpske na vrijeme preduzele sve mjere kada je riječ o suzbijanju virusa korana, te se nadaju da se bliži njen kraj.

„Ova donacija u vidu pomoći paljanskom Domu zdravlja je jedna od stvari koje su do sada urađene u Republici Srpskoj i Srbiji. To je pokazatelj koliko ove dvije vlade sarađuju“, rekao je Lasica.

Lasic je zahvalio građanima Pala koji poštuju sve mjere koje je donio lokalni Štab za vandredne situacije, kao i doktorima i medicinskim sestrama koji su u svakom momentu dostupni svojim stanovnicima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
5 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

e cuj sarca, jenjava virus… mi ukupno 4 zaraženih imamo… al zato u hitnu ne puštaju, samo oškrnu ona vrata i pitaju šta ti je… strašno

Da nisi možda fulio, koliko ja vidjeh Jugović je to rekao… Ne mijenja poentu, nego onako… Ne znam zašto misli da jenjava virus kad se ništa ne mijenja – iste smo mjere imali i kad nije bilo ni jedno zaraženo i sad kad su se 2 već oporavila… Ne znam, nisam pametan…

Evo demant odmah, samo sto je izustio. Još jedno zaraženo… Đe ba žurba? Nemoj mi srkleta…

Ahaha, sta kazes, odskrinu vrata i pitaju? Mene nece ni da pogledaju…

da nam nije srbije, mogli bi samo sjediti i plakati – ovako samo sjedimo…