Uroš Bjelica reizabran za predsjednika Studentskog parlamenta

0

Uroš Bjelica je na konstitutivnoj sjednici ponovo izabran za predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a izabrani su i novi članovi.

Bjelica je naglasio da je cilj poboljšanje studentskog standarda, realizacija različitih projekata, podizanje Univerziteta na viši nivo, te dodao da očekuju dobru upisnu politiku, da privuku što veći broj studenata.

On je novinarima rekao da je veliki problem izgradnja studentskog doma u Istočnom Novom Sarajevu, te da je na sjednici Studentskog parlamenta usaglašen stav da se od premijera Srpske Radovana Viškovića traži smjena direktora tog doma Aleksandre Bjelice.

Potpredsjednik Unije studenata Republike Srpske Stefan Slijepčević čestitao je izabranom rukovodstvu Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i poželio sreću u radu, te naveo da je želja da na čelu Studentskog doma bude osoba kojoj će interes studenata biti ispred svih.

Predsjednik Saveza studenata Bijeljina i član Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Kristina Koprivica istakla je da se oni bave samo studenskim interesima, te da su izvan politike, ali žele da se poštuje zakon.

„S obzirom na to da je Vlada Republike Srpske još u oktobru donijela odluku o izgradnji i finansiranju studentskog doma, smatramo da je potrebno da se pristupi brzoj realizaciji raspisivanju tendera“, istakla je Koprivica.

Student prorektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Arsen Pavlović smatra da je neprihvatljivo da u 21. vijeku u ozbiljnom društvu studenti žive u nehumanim uslovima, te im moraju biti obezbijeđeni isti uslovi za studiranje kao što ih imaju studenti u drugim gradovima.

Pavlović je izjavio da će u narednom periodu, između ostalog, akcenat staviti i na afirmisanje studenata iz oblasti nauke, koja predstavlja stub ozbiljnog društva i države.

„Intenziviraćemo i odnose između ostalih univerziteta, kao i razmjenu studenata, gdje će cilj biti da studenti po povratku na ove prostore donesu najbolje sa drugih univerziteta“, istakao je Pavlović.

Studenti smatraju da je sa ovakvim domom jako teško privući nove studente da ovdje žive tokom studiranja i plaćaju cijenu od 120 KM, isto kao i studenti na Palama i u Foči.

Direktor studentskog doma u Istočnom Novom Sarajevu Aleksandra Bjelica rekla je Srni da poštuju sve procedure i rade u skladu sa zakonom.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare