Uređenje porte crkve Svete Jelene

0
Uređenje porte crkve Svete Jelene

VLASENICA – Stanovnici sela Trnovo i Brda, na razmeđu opština Vlasenica i Šekovići, organizovali su akciju uređenja prostora oko trnovske crkve Svete Jelene, koju su podržale vlasti u ovim opštinama.

U akciji koja je danas okupila više desetina mještana ovih sela postavljena je ograda oko crkve, te započeta izgradnja parohijskog doma.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević, koji je učestvovao u radovima, rekao je za Srnu da lokalne vlasti u Vlasenici podržavaju ovakve akcije jer daju nadu ljudima u mogućnost opstanka na vjekovnim ognjištima.

Kraljević je objasnio da je crkva izgrađena prije sedam godina, te da su radovi na uređenju prostora oko crkve nastavak onoga što je ranije započeto.

„Trnovo je jedno od najživljih sela na ovim prostorima, gdje trenutno živi oko 150 domaćinstava, sa oko blizu 400 stanovnika. Želimo da te ljude zadržimo na tom prostoru, ali da bismo to ostvarili moramo da im stvorimo odgovarajuće uslove za život“, rekao je Kraljević, koji je rođen u Trnovu.

Kraljević je dodao da je planirano i bolje saobraćajno povezivanje ovih sela sa opštinskim središtima, te uređenje vodovodne i elektro-mreže.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare