Upriličeno lomljenje slavskog kolača

0

Danas je u Palama liturgijom u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice i litijom ulicama grada, počelo je obilježavanje Dana i krsne slave opštine Pale – Velike Gospojine.

Nakon služenja parastosa i polaganja vijenaca na centralnom spomen-obilježju poginulim borcima u proteklom otadžbinskom ratu, u Sportsko-poslovnom centru „Peki“ je priređeno lomljenje slavskog kolača kojem su prisustvovali brojni sugrađani iz svih sfera života Grada Istočno Sarajevo, ali i šire.

Telegrami sa čestitkama su stigli sa svih strana, a uputili su ih i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Skupštine Republike Srpske Igor Radojičić, pripadnici Trećeg pješadijskog puka, predsjednik opštine Pantelej, gradske opštine Grada Niša – Srđan Savić, načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović.

Lomljenju slavskog kolača je prisustvovala i delegacija iz bratske opštine Arilje, sa kojom opština Pale ima dobru saradnju na nekoliko projekata.

Prisutne je pozdravio načelnik opštine Pale, koji je poželio da u ovim kriznim vremenima i pozicija i opozicija, uprkos razlikama streme ka zajedničkom cilju, a to je bolji život u našoj lokalnoj zajednici.

„Između dvije krsne slave je proteklo vrijeme u kojem je opština Pale koračala i dalje korača putem razvoja. Trudićemo se i u narednom periodu da zajedničkim snagama zadržimo trend razvoja za dobrobit svig naših građana“, izjavio je načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

Gospojinske svečanosti su nastavljene večeras u 20.00 časova u Kulturnom centru Pale Četrnaestim festivalom frule.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/lomljenje-slavskog-kolaca-avgust-2014/] width=[54] height=[54] title=[Lomljenje slavskog kolaca avgust 2014] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare