Уплаћена средства за социјално збрињавање радника

0

БИЈЕЉИНА – Из Фонда за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Републике Српске саопштено је да је уплаћено 423.976 КМ из Програма социјалног збрињавања радника за 2023. годину, на однову одлуке Владе Српске.

Фонду ПИО дозначено је 415.080 КМ, од чега је 131.893 КМ намијењено за д‌јелимичну уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање за 45 радника Центра за медицинска истраживања и развој здравствене заштите из Бањалуке.

Износ од 129.906 КМ предвиђен је за уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање за 30 радника два предузећа, и то Радио-телевизије Источно Сарајево из Источног Сарајева и Земљорадничке задруге „Пелагићево“ из Пелагићева.

За уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање за 17 радника из 14 предузећа који су се пријавили на јавни позив Фонда ПИО отворен до 31. децембра прошле године, који овом уплатом стичу услове за старосну пензију, предвиђено је 153.280 КМ.

Преостали износ од 8.896 КМ намијењен је Заводу за запошљавање Републике Српске за уплату доприноса за осигурање од незапослености за 27 радника Јавне здравствене установе „Апотека“ из Билеће и „Нове творнице пречистача“ из Рогатице.

Радници којима су уплаћена средства и испуњавају услове за пензију могу одмах да поднесу захтјев за остваривање права на старосну пензију у надлежној пословници Фонда ПИО Републике Српске.

Влада Републике Српске донијела је 18. јануара одлуку о одобравању 423.976 КМ за социјално збрињавање 119 радника из 19 предузећа који су процесом стечаја или ликвидације предузећа остали без запослења.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare