Uoči Ilindana Duhovna akademija povodom dva jubileja SPC

0

SOKOLAC – NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće u Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu 1. avgusta praznično večernje, a 2. avgusta Svetu arhijerejsku liturgiju povodom Ilindana, krsne slave opštine i hrama, rečeno je Srni u Crkvenoj opštini Sokolac.

Starješina Crkvene opštine Sokolac protojerej stavrofor Ilija Čupić rekao je da će u četvrtak, 1. avgusta, biti održana Duhovna akademija povom 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i osnivanja Dabarske eparhije, današnje Mitropolije dabrobosanske /1219-2019/ u Duhovnom centru Romanijska Lazarica na Sokocu od 20.00 časova.

On je naveo da će akademiji prethoditi svečana praznična litija od Crkve Svetog proroka Ilije, poznate i kao Romanijska Lazarica, glavnom ulicom gradskog naselja do zgrade opštine Sokolac.

Čupić je dodao da će u petak, 2. avgusta, na dan Svetog proroka Ilije, zaštitnika opštine Sokolac i hrama posvećenog ovom svetitelju, slavski obred i čin lomljenja slavskog kolača, biti obavljeni u crkvi nakon Svete arhijerejske liturgije.

Praznično večernje sa petohljebnicom u četvrtak, 1. avgusta, počinje u 17.30 časova, a Sveta arhijerejska liturgija u petak, 2. avgusta, od 9.00 časova.

Prema programu duhovne i svetovne proslave Svetog proroka Ilije na Sokocu, na svečanosti obilježavanja Dana i krsne slave opštine u Duhovnom centru Romanijska Lazarica predviđena je dodjela nagrada i priznanja najuspješnijim sportistima i sportskim radnicima.

Nakon obraćanja načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice, uslijediće i dodjela priznanja najuspješnijim privrednicima, poljoprivrednicima, naučnim, zdravstvenim, prosvjetnim i kulturnim radnicima, organizacijama i udruženjima, povodom Dana i krsne slave ove lokalne zajednice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments