Универзитет у Источном Сарајеву уврштен је на листу најбољих универзитета у Европи

0

QS World University Rankings: Europe је листа која обухвата најбољих 688 институција из 42 земље Европе.

QS World University Rankings: Europe рангира универзитете према 12 критеријума, као што су академски углед, број и цитираност научних радова, углед код послодаваца и запошљивост, однос студената и наставног особља, удио страних студената и наставника, те одрживост.

QS World University Rankings, чији је дио QS World University Rankings: Europe је један од три најутицајнија свјетска инструмента академског рангирања, заједно с Academic Ranking of World Universities и Times Higher Education World University Rankings.

Виши потпредсједник QS-а Ben Sowter је рекао да инаугурацијско издање QS World University Rankings: Europe представља прекретницу и нуди јединствену прилику за универзитете да се на једној од најконкурентнијих свјетских ранг листи високог образовања упореде са другим институцијама, али и за креаторе политика да процијене индивидуални учинак институција.

На првом мјесту QS World University Rankings: Europe 2024 се налази University of Oxford а на другом мјесту је ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology, затим слиједе University of Cambridge и Imperial College London.

Ова позиција Универзитета у Источном Сарајеву је резултат континуираног рада Универзитета и свих њених чланица на унапређењу квалитета високог образовања, истраживања, међународне сарадње и сарадње са пословним субјектима.

Листа QS World University Rankings: Europe 2024 доступна је на линку: https://www.topuniversities.com/europe-university-rankings

(www.palelive.com / Извор: УИС)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare