Unapređenje saradnje policije i tužilaštva

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Srpko Kosorić i glavni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo Rajko Čolović najavili su dodatno unapređenje međusobne saradnje, koja je u proteklom periodu ocijenjena kao veoma dobra.

Nakon redovnog, tromjesečnog sastanka rukovodilaca CJB i Okružnog tužilaštva, Kosorić je rekao novinarima da je analizom dosadašnje saradnje utvrđeno da je sve urađeno u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku i sa Uputstvom o postupanju policijskih službenika i tužilaca u provođenju radnji dokazivanja tokom istrage.

Kosorić je ocijenio da je stanje bezbjednosti na području Centra zadovoljavajuće, ističući da se i dalje radi na rješavanju neriješenih ubistava Riste Jugovića, Željka Markovića i Srđana Kneževića.

Osvrćući se na nedavni napad na čačanske motoriste u Sarajevu, Kosorić je rekao da je Centar učinio sve što je bilo potrebno. „Mi smo ovaj slučaj zadokumentovali i poslali u nadležnost MUP-a Kantona Sarajevo“, rekao je on.

Kosorić je potvrdio da je i ovaj Centar, kao i sve policijske i bezbjednosne agencije u BiH, angažovan oko priprema za doček pape Franje u BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare