Unapređenje energetske efikasnosti u Srednjoj školi „28. jun“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Potpisivanjem memoranduma o regulisanju odnosa u vezi sa unapređenjem energetske efikasnosti opština Istočno Novo Sarajevo i Srednja škola „28. jun“ ušli su u „Projekat energetske efikasnosti“ koji se finansira kreditnim sredstvima Svjetske banke, saopšteno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo.


Memorandum su danas u Banjaluci potpisali ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić i direktor Srednje škole „28. jun“ u Istočnom Novom Sarajevu Mladenka Pandurević.

U saopštenju se navodi da je ukupan iznos sredstava 12,8 miliona američkih dolara koja će biti raspoređena na 11 objekata u Republici Srpskoj koji su predviđeni ovim projektom, među kojima je i zgrada Srednje škole „28. jun“ u Istočnom Novom Sarajevu.

Prema memoranudmu, neophodno je uraditi detaljan energetski pregled objekta koji će pokazati ukupnu situaciju u pogledu energetske efikasnosti i nakon toga, ukoliko pregled bude pozitivan, počeće se sa građevinskim radovima.

Ukoliko pregled bude pozitivan na školi će se uraditi nova fasada, izmijeniti stolarija, prilagoditi sistem grijanja i hlađenja i ostali građevinski radovi koji su potrebni u cilju unapređenja energetske efikasnosti same zgrade.

„Ovo je izuzetno značajan projekat za opštinu Istočno Novo Sarajevo i srednju školu, jer će se njime u velikoj mjeri promijeniti uslovi u kojima borave srednjoškolci i nastavno osoblje“, navodi se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare