Umjesto ledine nikao „fočanski Vembli“

0

FOČA – Proplanak na Avinom brdu iznad Foče na kojem se oduvijek održavaju sportska takmičenja, prije svega u fudbalu, zahvaljujući entuzijazmu mještana i Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske pretvoren je u pravo fudbalsko igralište.
Mještani Prevraća, naselja podno Avinog brda, u fočanskoj mjesnoj zajednici Dušanovo, angažovali su građevinske mašine koje su poravnale ukošenu i džombastu ledinu.

Ovaj teren, koji će uskoro biti travnato igralište, već je prozvan „fočanskim Vemblijem“, ograđen metalnom ogradom i markiran.

Iskopano je i izneseno oko 700 kubika zemlje, a radove je, posredstvom Fudbalskog kluba „Sutjeska“, finansiralo Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Mještani ističu da veliku zahvalnost duguju bivšem resornom ministru Fočanki Jasmini Davidović, u čijem su mandatu odobrena sredstva za uređenje igrališta.

Inicijator ove akcije Milorad Filipović iz Prevraća kaže da je odavno imao veliku želju da se ovo izletište pretvori u pravo igralište, na kojem bi, osim rekreativaca, mogli da treniraju aktivni fudbaleri.

„Sanjali smo da dobijemo ravan teren, jedinstveno travnato igralište za mali fudbal, na kojem se neće više dešavati povrede. Sljedeća faza je sijanje i formiranje trave, a već su počeli da dolaze fudbaleri `Sutjeske` da treniraju, ali i porodice sa malom djecom“, kaže Filipović.

Na ovom terenu, okruženom crnogoričnom šumom, koji je Fočacima jedno od omiljenih izletišta, 28. aprila biće održan Četvrti vaskršnji turnir u malom fudbalu, koji organizuju mještani Prevraća.

Prethodnih godina na turniru je učestvovalo po desetak ekipa, a organizatori vjeruju da će ih sada biti i više, jer su uslovi za igru dosta bolji.

Filipović se nada da će i opština pomoći da se pored igrališta postave ljetnikovci, a kaže da ima mjesta i za jedan koš da bi se ovo izletište dodatno uredilo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare