Uloženo više od tri miliona KM za rješavanje stambenog pitanja izbjeglih

0

VLASENICA – Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić izjavio je danas da je resorno ministarstvo proteklih godina na području opštine Vlasenica uložilo više od 3.000.000 KM za rješavanje stambenog pitanja izbjeglih i raseljenih lica.

„U toku je izgradnja zgrade koja će ostati u trajnom vlasništvu opštini Vlasenica, a namijenjena je za 20 porodica“, rekao je Lučić novinarima u Vlasenici tokom posjete lokaciji u naselju Toplik na kojoj se gradi zgrada sa 20 stanova za izbjegla i raseljena lica.

On je dodao da će Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice nastojati da bude asfaltiran pristupni put do ove zgrade.

„U okviru Regionalnog stambenog programa u toku je projektovanje za izgradnju 28 stambenih jedinica na području opštine Vlasenica“, rekao je Lučić.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević izjavio je da je ovo prva posjeta ministra za ljudska prava i izbjeglice opštini Vlasenica i da su izuzetno zadovoljni saradnjom sa tim ministarstvom.

„Razgovarali smo o tome na koji način se može pomoći našoj opštini u pogledu infrastrukture. Posebno smo se osvrnuli na Skijaški centar `Igrišta`, Studentski dom i ono što se tiče direktno ministra Lučića i resora izbjeglih i raseljenih, a to je lokacija Toplik na kojoj se gradi zgrada za izbjegla i raseljena lica“, naveo je Kraljević.

On je napomenuo da je planirano da zgrada bude završena do kraja godine i da je u Vlasenici ostalo još 150 porodica iz kategorije izbjeglih i raseljenih koje je potrebno stambeno zbrinuti, za šta je potrebna podrška sa nivoa zajedničkih institucija.

Kraljević je rekao da je ova opština do sada na svim projektima imala bezrezervnu podršku Vlade Republike Srpske, ali da bez podrške drugih nivoa neće biti moguće realizovati planirane projekte za poboljšanje statusa raseljenih lica.

On je, nakon sastanka sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom i ministrom Lučićem, rekao da je zajedničkim sredstvima sa nivoa BiH, Republike Srpske i opštine finansirana izgradnja zgrade sa 20 stanova za izbjeglice, te je izrazio uvjerenje da će sredstva biti obezbijeđena i za obnovu 28 privatnih kuća.

„Tenderska dokumentacija je već završena i uskoro će biti raspisan konkurs za izvođača radova“, rekao je Kraljević i zahvalio Tegeltiji i Lučiću za posjetu.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević danas su posjetili i mjesto izgradnje Sabornog hrama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare