Uloženo 25.000 KM u rekonstrukciju dijela gradske ulice

0
Uloženo 25.000 KM u rekonstrukciju dijela gradske ulice

VLASENICA – Opština Vlasenica i UNDP uložili su 25.000 KM u rekonstrukciju dijela Ulice Nebojše Jovića u centru ove lokalne zajednice.

Načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević izjavio je Srni da su radovi, koje izvodi preduzeće „Zvornik putevi“, u završnoj fazi.

On je naveo da je cilj ove investicije da se stanovništvu u tom dijelu grada omogući bolja saobraćajna komunikacija jer je ova ulica, koja godinama nije obnavljana, znatno oštećena.

Kaljević je dodao da su zamijenjeni dotrajali ivičnjaci, te izdignuti slivnici i kanalizacioni otvori.

Ovaj projekat predstavlja početak obnove gradskih i prigradskih ulica, kao i investicionih poduhvata, koji bi u Vlasenici trebali da budu realizovani u toku ove godine.

„Nastavićemo obnovu ove ulice prema centru grada, kao i ulica Svetih apostola Petra i Pavla i Jovana Raškovića, te ulice od zgrade pošte do robne kuće, koje su takođe u lošem stanju. Saniraćemo sve udarne rupe“, istakao je Kraljević.

On je najavio da će narednih dana početi realizovanje projekta izgradnje kružne saobraćajnice, kojim će na optimalan način biti regulisan saobraćaj u centru grada, gdje se ukrštaju magistralne saobraćajnice iz pravca Zvornika, Pala i Šekovića.

Najavljen je i početak izgradnje zgrade policijske stanice i studentskog doma koju finansira Vlada Srbije.

Kraljević je naglasio da su u završnoj fazi i pregovori sa nekoliko kompanija o izgradnji jedne ili dvije fabrike na prostoru Vlasenice, pa se obavljaju neophodne administrativne radnje u vezi sa definisanjem i uređenjem industrijskih i poslovnih zona.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare