Ukupno 50.000 dolara kredita za žrtve mina

0
Arhivska fotografija

Potpisivanjem ugovora sa Međunarodnom fondacijom povjerenja iz Ljubljane (ITF) vrijednog 50.175 dolara, udruženje za borbu protiv mina „Stop, mine“ Pale počelo je pripreme za nastavak projekta „Održiva profesionalna rehabilitacija žrtava od mina u Republici Srpskoj“. Projekat se odnosi na bezgotovinsko beskamatno kreditiranje programa žrtava mina u maksimalnom iznosu od 5.000 KM. Krediti su namijenjeni žrtvama mina koji imaju preduzetničku incijativu i koji žele sebi pomoći samozapošljavanjem i radnim angažovanjem. Do sada su podržana ukupno 92 različita programa u kojima je obezbijeđena podrška u ukupnom iznosu od oko 450.000 KM.

Ovim ugovorom je predviđeno je finansiranje aktivnosti do juna 2012. godine, saopšteno je iz udruženja „Stop mine“. Vlada SAD je za ovaj ugovor putem ITF-a obezbijedila 43.857 dolara, dok preostali iznos obezbjeđuje udruženje „Stop, mine“.

Projekat je počeo 2005. godine, a u nastavku projekta planirana je podrška za još najmanje 10 novih programa koje će predložiti žrtve od mina.

„Stop, mine“ je učešćem na otvorenom međunarodnom tenderu stekao pravo da dobije ova novčana sredstva, te da ih dalje usmjeri kao pomoć žrtvama od mina.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare