Ukupna ulaganja za što bolje uslove u nastavi 1.750.000 KM

0
Petrović: Nije dogovoreno izučavanje

ZVORNIK – Na području grada Zvornika u školske objekte čija je izgradnja u toku, za popravku školske infrastrukture, kao i za pripreme za novu školsku godinu, ukupna ulaganja iznose oko 1.750.000 KM, s ciljem stvaranja što boljih uslova za odvijanje nastave.

Za izgradnju fiskulturne sale za područnu školu u Karakaju koja bi u toku septembra trebalo da bude predata na korišćenje učenicima, izdvojeno je 900.000 KM, od čega je 600.000 KM obezbijedila Vlada Srbije, a 300.000 KM Gradska uprava Zvornik.

U Osnovnoj školi /OŠ/ „Vuk Karadžić“ Roćević u toku je rekonstrukcija kompletnog objekta ukupne vrijednosti oko 250.000 KM, od čega je Vlada Republike Srpske odobrila 200.000 KM, a grad Zvornik 50.000 KM.

Radovi na ovoj školi podrazumijevaju zamjenu stolarije, postavljanje termo fasade, brušenje parketa, uređenje fiskulturne sale, keramike i toaleta, saopšteno je iz Gradske uprave Zvornik.

U OŠ „Sveti Sava“ Zvornik radi se zamjena parketa u fiskulturnoj sali, kao i kompletne rasvjete novim led svjetiljkama, za šta je 200.000 KM obezbijedila Vlada Srbije.

U područnoj školi u Križevićima završena je druga faza izgradnje fiskulturne sale ukupne vrijednosti oko 300.000 KM. Za ovu namjenu grad Zvornik je izvdojio 30.000 KM, a ostala sredstva Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske izdvojilo je putem projekta „Smanjivanje faktora zdravstvenih rizika“ – Dio B za Republiku Srpsku 18.000 KM za nabavku koševa i nastavnih sredstava za nastavu fizičkog vaspitanja za OŠ „Desanka Maksimović“ u Čelopeku i područne škole u Petkovcima i Križevićima.

U OŠ „Nikola Tesla“ u Pilici putem projekta „Smanjivanje faktora zdravstvenih rizika“ – Dio B za Republiku Srpsku uređeno igralište ispred škole. Vrijednost ovih radova je oko 20.000 KM, dok je učešće Gradske uprave oko 5.000 KM.

Gradska uprava Zvornik je u OŠ u Pilici finansirala i izgradnju sistema vodosnabdijevanja za šta je izdvojeno oko 5.000 KM. Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske odobrilo je oko 25.000 KM za sanaciju krova na školi u Pilici, a radovi će početi ovih dana.

Nevladina organizacija „Vorld vižn“ izdvojila je oko 27.000 KM, a Gradska uprava 7.000 KM za sljedeće projekte – u OŠ „Petar Kočić“ u Kozluku nabavka đačkih ormarića, u školi „Vuk Karadžić“ Roćević uvođenje video nadzora, te nabavku knjiga za školsku biblioteku i izradu internet stranice.

U okviru ovih projekata, u OŠ „Desanka Maksimović“ Čelopek nabavljene su knjige za školsku biblioteku, stolice i školske table, a u područnoj školi u Branjevu video nadzor, dok je u područnoj školi u Oraovcu zamijenjen dio stolarije, a u područnoj školi u Križevićima podovi u nekoliko učionica.

Za OŠ „Jovan Cvijić“ u Drinjači Gradska uprava je finansirala nabavku određenog broja računara.

Škole na teritoriji Zvornika pohađa ukupno oko 5.500 učenika, odnosno oko 4.000 osnovaca i 1.500 srednjoškolaca, od kojih je prvi put u školske klupe sjelo 370 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare