Uklonjen karantin na graničnom prelazu Vardište

0

VIŠEGRAD – U Višegradu nema zaraženih virusom korona, četiri lica su u kućnoj izolaciji, dok je nad 396 osoba završen medicinski nadzor, a karantin na graničnom prelazu u Vardištu je očišćen, dezinfikovan i uklonjeni su šatori i kreveti, rečeno je na današnjem sastanku opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Sva lica koja ulaze na teritoriju Republike Srpske idu u kućnu izolaciju, a na graničnim prelazima potrebno je prijaviti dužinu ostanka, kako bi se odredio broj dana boravka u kućnoj izolaciji.

„Na graničnom prelazu se dobija rješenje, osoba će prijaviti koliko dana boravi u državi i isto toliko će biti u kućnoj izolaciji, a u odlasku moraju se prijaviti Komunalnoj policiji. Ova lica biće svakodnevno kontrolisana, jer će u slučaju kršenja svih propisanih mjera uslijediti novčane kazne od 1.000 do 3.000 KM“, ističu iz Štaba.

Sanitarni inspektor obišao je Gradsku pijacu i ugostiteljske objekte, te konstatovao da se poštuju sva propisana pravila, redovno se vrši dezinfekcija i da prisutni nose zaštitnu opremu i drže socijalnu distancu.

U narednom periodu biće dezinfikovane škole, obdanište i skupštinska sala, a sva lica koja posjećuju staračke domove biće testirana na virus korona.

Iz Štaba su apelovali da građani nose zaštitnu opremu, te naglasili važnost samosvijesti i samodiscipline kako bi se sačuvalo zdravlje drugih.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare