Uhapšeni zbog pucanja iz vatrenog oružja

0

U mjestu Račanovići u opštini Pale uhapšena su dva lica, osumnjičena za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Policija na Palama sinoć je oko 21.00 čas obaviještena da su policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH, u mjestu Račanovići, prilikom izvođenja vježbi, čuli jedan pucanj, te da su pronašli dva lica od kojih je jedno imalo vatreno oružje iz kojeg je, najvjerovatnije, ispaljen hitac.


Uhapšena su lica čiji su inicijali N.P. i G.P. i u toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

U mjestu Rijeća u opštini Sokolac nepoznata lica su u noći sa ponedjeljka na utorak, 8. na 9. decembar, provalila u pet kuća i pomoćnih objekata u vlasništvu lica čiji su inicijali D.N, N.N, T.N, R.N. i Ž.N.

Uviđajem je utvrđeno da su iz objekata ukradene tri motorne pile, tri bušilice, tri brusilice, neutvrđena količina ribarskog alata i opreme, te neutvrđena količina ovčijeg i svinjskog mesa koje se nalazilo u zamrzivaču.

Istraga je u toku.

Nepoznati počinioci su na Palama u noći sa ponedjeljka na utorak, 8. na 9. decembar, provalili u samostalnu trgovinsku radnju u Ravnogorskoj ulici, tako što su uz pomoć šlep sajle na vozilu povukli ulazna vrata, koja su se odvojila od štoka.

Na licu mjesta pronađena je metalna kuka i manji komad šlep sajle, a prema izjavi vlasnika, iz unutrašnjosti nije ništa ukradeno.

Uviđajem je konstatovano da su razbijene dvije kamere koje pokrivaju prostor ispred i u objektu. Po ovlaštenju dežurnog tužioca preduzimaju se mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare