Uhapšeni predati Okružnom tužilaštvu

0

Šest lica, koja su juče uhapšena na području opštine Pale zbog sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba položaja ili ovlašćenja, falsifikovanje službene isprave i šumska krađa, predata su Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, potvrdila je Srni portparol MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja.

Ova lica uhapšena su rano jutros u nastavku policijske akcije „Gora“ na području opštine Pale zbog sumnje da su paljansko Šumsko gazdinstvo /ŠG/ „Jahorina“ oštetili za 143.348 KM i da su za sebe protivpravno pribavili imovinsku korist od 106.266 KM.

Oni se sumnjiče da su od 25. februara do 4. jula, radeći na redovnoj sječi i izvozu šume u 61 odjeljenju Radne jedinice Pale pričinili manjak i otuđili 992 metra kubna drvnih sortimenata, čime su Šumsko gazdinstvo oštetili za navedeni iznos.

Akciju su jutros oko 6.00 časova izveli pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS u saradnji sa pripadnicima CJB Istočno Sarajevo.

Srna nezvanično saznaje da su jutros uhapšeni vršilac dužnosti direktora ŠG „Jahorina“ Pale Uroš Kozomora, šef Radne jedinice Pale Nemanja Milinković, čuvar šuma Simo Abula, otpremač Bojan Živković, osnivač DOO „Terzić Mokro“ Delivoje Terzić i direktor ovog preduzeća Milivoje Terzić.

Pogledati još:

Izvještaj protiv 16 osumnjičenih u vezi ilegalne sječe šume


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare