Uhapšena lica iz Kantona Sarajevo zbog krađe u Podgrabu

0

Lica čiji su inicijali M.M. i F.V. lišena su slobode, dok je osoba E.H, svi iz Kantona Sarajevo, u bjekstvu zbog krađe u mjestu Podgrab u opštini Pale, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Stanici javne bezbjednosti Pale juče oko 1.00 čas prijavljeno je da su u mjestu Podgrab nepoznata lica izvršila provalu u trgovinskom marketu i nakon izvršenja krivičnog djela udaljili se ka Prači motornim vozilom „seat ibica“.

O navedenoj prijavi obaviještena je dežurna služba Policijske uprave Prača u FBiH, čiji su policijski službenici u mjestu Datelji, opština Prača, pronašli navedeno vozilo u kojem su zatekli lica čiji su inicijali F.V, M.M. i E.H.

Pregledom šireg prostora, na ivici šume pronađeni su paketi sa cigaretama i prehrambenom robom za koje je postojala sumnja da je ukradena. Prilikom pregleda terena lice čiji su inicijali E.H. uspjelo je da pobjegne, dok su M.M. i F.V. lišena slobode i predata policijskim službenicima Stanice javne bezbjednosti Pale radi kriminalističke obrade.

Na osnovu ovlaštenja dežurnog tužioca izvršen je uviđaj kojim je konstatovano da su navedena lica nasilno obila ulazna vrata pomenutog objekta, ušla u unutrašnjost i pripremila nekoliko kartonskih paketa sa robom koji su bili spremni za otuđenje.

U toku je dalji rad na kompletiranju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, nakon čega će protiv odgovornih lica Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biti podnesen odgovarajući izvještaj.

Policijski službenici Policijske stanice Novo Goražde podnijeli su Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj protiv lica čiji su inicijali M.S. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare