Uhapšena dva razbojnika, za trećim se traga

0

Lica čiji su inicijali M.K. i V.P. sa Pala uhapšena su zbog osnova sumnje da su počinila krivična djela razbojništva, teške krađe i oštećenja tuđe stvari, dok za trećim licem, nastanjenim na području Kantona Sarajevo, policija i dalje traga.


Srna nezvanično saznaje da je riječ o Mladenu Kovačeviću /26/ i Vedranu Petroviću /31/. Ukupna materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovih krivičnih djela iznosi 20.000 KM.

Postoje osnovi sumnje da su ova lica izvršila razbojništvo na benzinskoj pumpi „Nestro“ u Han Derventi i jednom marketu u Palama, te četiri krađe, od čega su u pitanju tri automobila „golf dva“.

Automobili ukradeni u Kantonu Sarajevo, Istočnom Sarajevu i na Palama, korišteni su prilikom razbojništva, dok su u jednoj kladionici ukrali novac.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo saopšteno je da postoje osnovi sumnje da su ova lica kao organizovana kriminalna grupa od decembra 2013. godine do maja ove godine na području Pala i Istočnog Sarajeva, na izrazito drzak i bezobziran način, maskirani, uz upotrebu sile i vatrenog oružja, počinili krivična djela, te da su još od ranije poznata policiji.

Tokom višemjesečne istrage u cilju rasvjetljavanja ovih krivičnih djela, pronađena su ukradena vozila, izvršeno je više pretresa na nekoliko lokacija gdje je pronađeno oružje i municija, kao i premeti koji su korišteni za izvršenje krivičnih djela /fantomke, rukavice, kombinezoni i mobilni telefoni/, te biološki tragovi koji povezuju ova lica sa izvršenjem krivičnih djela.

Uhapšeni će danas u 12.00 časova uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predata Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments