Uhapšen zbog 21 krivičnog djela

0

ISTOČNO SARAJEVO – Muškarac čiji su inicijali E.M, nastanjen u Kantonu Sarajevo, uhapšen je zbog sumnje da je u proteklom periodu na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo izvršio više teških krađa, i to kućama i pomoćnim objektima u slabo naseljenim područjima i selima.
Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je E.M. izvršio 21 krivično djelo – četiri na području opštine Pale, tri na području opštine Foča, četiri na Sokocu, pet u Han Pijesku, tri u Rogatici, i po jedno u Novom Goraždu i Čajniču.

On je, nasilno otvarajući ulazna vrata kuća i pomoćnih objekata, provalio u 124 objekta i sedam putničkih motornih vozila.

Na osnovu raspisane potrage od CJB Istočno Sarajevo, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su osumnjičenog i predali ga Stanici javne bezbjednosti Pale, saopšteno je iz Centra.

Policajci su određenu količinu ukradenih predmeta privremeno oduzeli i vratili vlasnicima, dok je jedan dio uspio prodati nepoznatim licima na pijacama u Kantonu Sarajevo.

U toku je kompletiranje i dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv E.M. Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biti podnesena dopuna izvještaja o počinjenim krivičnim djelima.

Postoji osnov sumnje da su u krađama učestvovala i druga lica koja su uglavnom krala električni i ručni alat, motorne pile, motokultivatore, oružje, te druge predmete.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Elvisu Mehmedoviću /36/.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare