Uhapšen pri pokušaju provale u prodavnicu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Policija je u Istočnom Novom Sarajevu uhapsila lice čiji su inicijali Ž.Č. pri pokušaju provale u jednu prodavnicu, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Policijska patrola je u utorak, 24. decembra u 22.30 časova zatekla Ž.Č. kako u Ulici Nikole Tesle pokušava nasilno, uz pomoć manje sjekire, da provali u prodavnicu “Zahumlje univerzal” i odmah ga uhapsila.

Uviđaj je izvršen po ovlaštenju dežurnog tužioca, a Ž.Č.je u toku kriminalističke obrade priznao izvršenje krivičnog djela i protiv njega će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu pokušaja teške krađe.

Iz CJB Istočno Sarajevo navode da je u posljednjih pet dana ovo drugi slučaj da su policajci zatekli izvršioce krivičnog djela na licu mjesta, što je rezultat pojačanih mjera i aktivnosti policije na terenu.

U saopštenju se navodi da su 19. decembra policajci uhapsili lica čiji su inicijali Đ.H. i J.N, obojica nastanjeni u Kantonu Sarajevo, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo “teška krađa” i “teška krađa u pokušaju”.

Policajci su navedena lica zatekli u pokušaju provale u stan u vlasništvu lica čiji su inicijali R.K. na Trgu ilidžanske brigade.

Pretresom kod navedenih lica pronađeni su predmeti koji su, najvjerovatnije, korišteni u pokušaju izvršenja provale u stan – francuski ključ, šrafciger, par rukavica, crna kapa, metalni šiljati predmet i četiri mobilna telefona.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments