Ugovor sa Svjetskom bankom o poboljšanju poslovnog okruženja

0

Međunarodna finansijska korporacija iz grupacije Svjetske banke i opština Pale potpisale su danas ugovor o saradnji na Projektu poboljšanja poslovnog okruženja i konkurentnosti i regulatorne reforme na lokalnom nivou.

U skladu sa obavezama preuzetim potpisivanjem ovog ugovora, opština će provesti reformu administrativnih postupaka i usvojiti, izmijeniti ili dopuniti sve opštinske propise čija će promjena biti preduslov za primjenu usvojenih preporuka za unapređenje administrativnih postupaka, saopšteno je iz ove opštine.

Menadžer Projekta privlačenja investicija i poboljšanja poslovnog okruženja u BiH iz grupacije Svjetske banke Tarik Šahović rekao je da ovaj projekat predstavlja zajednički angažman na poboljšanju i pojeftinjenju procedura za građane i privredne subjekte, lakši i brži dolazak do dozvola i pristup posredstvom interneta, čime opština ispunjava svoju ulogu servisa građana.

Nakon potpisivanja ugovora, načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević podsjetio je da je ova lokalna uprava već učinila izvjesne pomake u smislu efikasnijeg poslovanja, uvođenjem elektronskog kancelarijskog poslovanja.

Kovačević je dodao da ova reforma administracije predstavlja nastavak i nadgradnju procesa koji će ubrzati procedure i olakšati privredi kontakt sa administracijom.

Navedeni projekt grupacija Svjetske banke realizuje u saradnji sa Ambasadom Velike Britanije u BiH i opštinom Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare