Ugašena četiri požara

0
Ilustracija

SOKOLAC – Sokolački vatrogasci ugasili su četiri požara na području ove opštine tokom jednog dana, rečeno je Srni u Vatrogasnom odjeljenju Sokolac.

Vatrogasci ističu da je to dovoljna opomena svima u lokalnoj zajednici da treba blagovremeno preduzeti sve mjere radi preventivne zaštite kako se ne bi ponovila prošla godina kada je bilo 175 požara.

Prema riječima komandira Vatrogasnog odjeljenja Mileta Šarca, prva intervencija bila je juče u 9.30 časova na gašenju zapaljenih drva za ogrev u podrumu stambene zgrade u Ulici cara Lazara.

„Najveću opasnost po stanare zgrade predstavljao je jak dim koji se širio iz podruma do četvrtog sprata, što je ugrozilo starije stanare i djecu u tom ulazu, pa smo provjetravanjima uspjeli spasiti da se ne uguše dimom“, rekao je Šarac.

On je naveo da je zbog ozbiljnosti situacije intervenisalo šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila.

Drugi požar ugašen je oko 18.00 časova u selu Kula, gdje se vatra sa zapaljene suve trave nošena jakim vjetrom proširila na rasadnik i nisko rastinje.

Šarac je naveo da su vatrogasci odmah nakon gašenja požara u Kuli intervenisali u susjednom naselju Brezjak, gdje se zapalila suva trava, a vatra se širila prema prvim pomoćnim objektima i ugašena je oko 19.00 časova.

Pripadnici Vatrogasnog odjeljenja na Sokocu ugasili su sinoć oko 23.00 časa i požar na rubu Glasinačkog polja u blizini sela Gazivode, gdje su gorjeli suva trava i nisko rastinje.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare