Od bacača „Glasinca“ očekuju se medalje

0
Od bacača

SOKOLAC – U Atletskom klubu /AK/ „Glasinac“ sa Sokoca očekuju nekoliko medalja na prvenstvu BiH u bacačkim disciplinama za sve kategorije koje će biti održano u nedjelju, 15. aprila, u Sarajevu, rekao je Srni trener ovog kluba Neđo Đurović.

Đurović je naveo da imaju dobru ekipu bacača, te da je ovaj klub više od deset godina u samom vrhu na svim poznatijim takmičenjima u BiH.

„Najviše očekujemo od bacača koplja Aleksandra Lučića, bacača kugle Marka Lubarde, te sedmobojke Mladene Petrušić. Na listi za medalje računamo i na bacače koplja Ratka Đurovića i Anđelu Kovačević“, naveo je on.

Đurović je napomenuo da će na ovom zimskom prvenstvu, na kome učestvuju svi atletski klubovi iz Federacije BiH /FBiH/ i Republike Srpske u kategorijama – pioniri, dječaci, mlađi juniori, juniori, seniori i seniorke, AK „Glasinac“ predstavljati 15 takmičara.

Trener sokolačkih atletičara očekuje dobre rezultate i od reprezentativaca BiH Mladene Petrušić i Sare Lučić na takmičenju koje će biti održano 1. maja u Baru.

„Lučićeva bi trebalo da ispuni normu za skok u vis od 182 centimetra za odlazak na svjetsko juniorsko prvenstvo. NJen lični rekord je 180 centimetara, a zimus je u dvorani skočila 175 na dva takmičenja“, napomenuo je Đurović.

Pred AK „Glasinac“ u ovoj sezoni je organizacija prvenstva za mlađe juniore BiH, koje će biti održano 12. i 13. maja na Sokocu, tehnička organizacija republičkog finala malih olimpijskih igara završnih razreda osnovnih i srednjih škola Sarajevsko-romanijske regije, te niz sličnih takmičenja i atletskih mitinga, od Slovenije do Grčke i Istanbula.

Sokolački atletski klub finansijski podržavaju Grad Istočno Sarajevo i opština Sokolac, a sredstva obezbjeđuju i učešćem na konkursima Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske.

AK „Glasinac“ je osnovan 2000. godine, ima oko 60 članova i jedan je od najboljih u BiH, što potvrđuju brojne medalje sa svih takmičenja u BiH, zemljama Balkana i svjetskim prvenstvima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare