Udžbenici za učenike iz višečlanih i socijalno ugroženih porodica

0

SOKOLAC – Sokolačko Udruženje “Majka i dijete” uručilo je danas 75 kompleta udžbenika za učenike trećih i četvrtih razreda iz višečlanih i đake viših razreda osnovne škole iz socijalno ugroženih porodica, za šta je opština izdvojila 11.000 KM.

Slavica Curović, predsjednik Udruženja, koje je osnovano 2013. godine i okuplja više od 100 višečlanih porodica sa područja Sokoca, rekla je da su udžbenici već šestu godinu obezbijeđeni, zahvaljujući opštini Sokolac.

“Kompletni udžbenici kupljeni su za 60 učenika trećih i četvrtih razreda iz višečlanih porodica, a 15 kompleta udžbenika obezbijedili smo za 15 učenika od petog do devetog razreda iz socijalno ugroženih porodica u kojima ne radi nijedan roditelj”, navela je Curovićeva.

Ona je najavila materijalnu pomoć za sredoškolce iz višečlanih porodica koje nisu u mogućnosti da im omoguće odlazak na đačke ekskurzije.

Načelnik opštine Sokoca Milovan Bjelica rekao je novinarima da opština na razne načine pomaže višečlane porodice i tako podržava pronatalitetnu politiku.

“Bez rasta nataliteta, ne možemo imati budućnost”, naglasio je Bjelica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments