Udžbenici za djecu iz višečlanih i socijalno ugroženih porodica

0

ISTOČNA ILIDŽA – Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović uručio je danas odluke o dodjeli sredstava za kupovinu udžbenika za 125 porodica sa troje i više djece i socijalno ugrožene porodice, ukupne vrijednosti 45.000 KM.

Božović je rekao novinarima da je riječ o podršci u okviru natalitetne politike koju ova lokalna zajednica pruža svojim stanovnicima.

„U okviru te politike, po 150 KM se dodjeljuju za porodice sa troje i više djece, za djecu koja nisu od nadležnog ministarstva oslobođena plaćanja udžbenika i školskog pribora“, rekao je Božović.

On je naveo da je još 25 zahtjeva u fazi rješavanja, te da svi koji ispunjavaju uslove definisanim javnim pozivom, neće biti odbijeni.

S obzirom da svi korisnici još nisu predali svoje zahtjeve, Božović je izrazio uvjerenje da će oni to učiniti u septembru.

„Svi koji su zakasnili neka predaju svoje zahtjeve, a nadležno odjeljenje i kabinet načelnika će sve zahtjeve uzeti u razmatranje, a onima koji budu ispunjavali uslove, dodijelićemo sredstva, bez obzira kada predaju zahtjev“, zaključio je Božović.

On je rekao da je još 25 zahtjeva u fazi rješavanja, te da svi koji ispunjavaju uslove definisanim javnim pozivom, neće biti odbijeni.

Prema njegovim riječima, ta sredstva će u konačnom zbiru preći iznos od 50.000 KM.

Božović je naveo da se za kupovinu udžbenika dodjeljuje od 150 do 450 KM, te da najveći iznos uplaćenih sredstava po jednoj porodici ne može biti veći od 450 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare