Udruženje Romanijaca u Beogradu obnavlja rad

0

SOKOLAC – U Beogradu će u nedjelju, 16. maja, biti održana Osnivačka skupština Udruženja Romanijaca na kojoj će biti donesen programa rada i izabrano rukovodstvo organizacije koja će okupljati ugledne ljude iz Beograda porijeklom iz romanijske regije, rekao je Srni penzionisani pukovnik Vojske Republike Srpske Milan Jolović, koji je zajedno sa penzionisanim generalom Vojske Srpske Vinkom Pandurevićem pokrenuo ovu ideju.

On je dodao da je cilj Udruženja organizovanje pomoći narodu svog zavičaja i sveukupnom razvoju ove regije.

„Udruženje će aktivnosti usmjeravati na poslove apliciranja i posredovanja pri obraćanju Vladi Srbije za dobijanje projekata, pomoći razvoja našeg kraja, obezbjeđivanje promocije potencijala romanijskog kraja u Srbiji, odnosno jačanje poslovnih veza i ostvarivanje materijalnih uslova za ekonomski i kulturni napredak“, naveo je Jolović.

Prema njegovim riječima, Udruženje Romanijaca će sprovoditi humanitarne aktivnosti, pružati različite oblike pomoći porodicama i pojedincima, prikupljati sredstva za izgradnju planiranih objekata, liječenje bolesnih, te raditi na podizanju nivoa zdravstvene zaštite.

Osnivačkoj skupštini Udruženja Romanijaca u Beogradu prisustvovaće gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić i načelnici opština sa šireg područja Romanije.

Jolović je podsjetio da je prije minulog rata postojalo Udruženje Romanijaca u Beogradu i da će u nedjelju, na zadovoljstvo Romanijaca sa jedne i druge strane Drine, biti obnovljen njegov rad.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare