Udruženje „Bebe 1“ proslavilo dvije godine rada

0

ZVORNIK – Zvorničko Udruženje porodica sa problemom steriliteta „Bebe 1“ proslavilo je danas dvije godine rada, koje su, prema ocjeni predsjednika Udruženja Nikoline Oro, bile uspješne budući da je rođeno 10 beba.

„Zadovoljni smo rezultatima, ali uvijek može i bolje. Za dvije godine rođeno je 10 beba, a pet naših članica su u poodmakloj trudnoći“, rekla je novinarima Oro.

Ona je podsjetila da u okviru Udruženja radi kreativna radionica u okviru koje se članice druže i koju doživljavaju „kao psihološki podsticaj za borbu sa nedaćama, jer shvataju da nisu sami“.

„Naše rukotvorime koji pravimo u oviru radionice prodajemo sugrađanima po cijenama koje sami odrede, a tako prikupljen novac koristimo za pomoć članovima i za rad Udruženja“, navela je Oro.

Ona je istakla izuzetnu saradnju sa opštinom Zvornik, naglasivši da Udruženje postoji da bi se borilo za bolje uslove i više beba, te da im je to jedini cilj u životu.

„U tom smislu planiramo i da od januara u Zvorniku jednom mjesečno organizujemo dolazak predstavnika Psihološkog savjetovališta za vantjelesnu oplodnju iz Beograda“, rekla je Oro.

Dvije godine postojanja Udruženja proslavljene su skromno, uz prisustvo članova Udruženja i prijatelja, među kojima su bile i šef kabineta načelnika opštine Zvornik Dušica Savić i ginekolog iz zvorničke Opšte bolnice Sanja Kalajdžić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare