Udruženje pčelara i World Vision: Donirana oprema za pčelarstvo

0

Udruženje pčelara „Pale“ je u saradnji sa nevladinom organizacijom World Vision BiH realizovalo projekat nabavke pčelarske opreme i pčelinjih društava za 4 porodice sa djecom školskog uzrasta u kojima jedno ili oba roditelja ne rade.

Ukupna vrijednost projekta je 11.714,50 KM, a vrijednost donacije je oko 2900 KM po porodici. Donacija opreme uključuje 12 kompleta košnica, 10 pčelinjih društava spremnih za zimovanje, vrcaljku, pčelarsku bluzu, dva šešira, rukavice, dimilicu, pčelarski nož i dvije viljuške.

Predaji opreme budućim pčelarima prisustvovao je i predstavnik World Vision-a BiH Mirza Đelmo koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je oprema dodijeljena u prave ruke i da će na neki način pomoći porodicama i njihovoj djeci.

Sekretar udruženja pčelara Momčilo Ćosović se zahvalio organizaciji Wirld Vision i izjavio da je jedina obaveza porodica da se učlane u Udruženje pčelara i da vode računa o doniranoj opremi.

„Obaveza je da se uči i razvija. Donacija opreme je dobar početak i može da bude jedno radno mjesto ako se vodi računa o svemu i nauči raditi ovaj posao, a prihod od pčelarstva bi trebao da unaprijedi prihode ovih porodica“, izjavio je Ćosović.

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments