Učesnici biciklističkog maratona kod zamjenika gradonačelnika

0
Učesnici biciklističkog maratona kod zamjenika gradonačelnika

VIŠEGRAD – U kabinetu načelnika opštine Višegrad upriličen je prijem za 12 učesnika međunarodne sportske manifestacije „Tandem biciklistički maraton“, u kojoj učestvuju i osobe sa invaliditetom.

U ovom pohodu od Kragujevca do Mostara učestvuju biciklisti, rekreativci i slabovide osobe koji će voziti 420 kilometara, u četiri etape, da bi 29. jula stigli u Mostar.

Zamjenik načelnika opštine Višegrad Mladenko Tasić rekao je da opština daje podršku ljudima koji imaju poteškoće, a koji su učesnici sportskih i drugih događaja.

„Drago mi je da smo ugostili učesnike ovog maratona. Imali smo prezentaciju Centra za sport i rehabilitaciju koji se nalazi u Kragujevcu, sa ciljem da ljudi iz Višegrada koji imaju slične probleme, mogu otići na boravak u njihov centar“, istakao je Tasić.

Generalni sekretar Paraolimpijske akademije „Junior“ Goran Nikolić rekao je da je Višegrad važna destinacija na ovom putu.

„Ovo je druženje koja nas asocira na mostove koji vezuju ljude, tako da je Višegrad nama veoma drag. Nas vezuje Dragiša Nedović, čovjek koji je napisao pjesmu koja je nezvanična himna Višegrada, ali i čovjeka koji je zadnje godine života proveo u sljepilu, a naš klub je klub slijepih i slabovidih osoba“, istakao je Nikolić.

On je dodao da je podrška od Višegrada pretočena u izgradnju regionalnog centra za paraolimpijske sportove, a da će biti uzvraćena tako što će Centar u Kragujevcu ugostiti paraolimpijce iz Višegrada.

Predsjednik organizacionog odbora Miroslav Aksentijević rekao je da u turi učestvuju amateri, te da je osmišljena tako da ima posjetu kulturnim i istorijskim objektima.

„Hvala vam za prijem koji nam znači da se osjećamo prijatno u ovom gradu jer nam domaćini pružaju podršku koja nam je potrebna“, dodao je Aksentijević.

Organizator ovog maratona je Paraolimpijska akademija „Junior“, a pokrovitelji su Ambasada BiH u Srbiji, gradovi Kragujevac i Mostar.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare