Učenik generacije – Stefan Jurošević

0

VLASENICA – Gimnazijalac Stefan Jurošević proglašen je danas učenikom generacije u vlaseničkom Srednjoškolskom centru „Milorad Vlačić“ na proslavi Dana škole.

Na svečanoj akademiji povodom Dana škole dodijeljena su priznanja i nagrade najuspješnijim učenicima, među kojima se Jurošević isticao odličnim rezultate u učenju i vladanju, te sjajnim rezultatima na regionalnim, republičkim i državnim takmičenjima.

Jurošević je izrazio zadovoljstvo što je proglašen učenikom generacije i dodao da će školovanje nastaviti na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

„Želio bih da zahvalim svima koji su me podržali tokom školovanja, prije svega mojim profesorima i roditeljima, jer bez njih sigurno ne bih postigao ovako dobre rezultate na takmičenjima“, rekao je Jurošević koji je osvajao prva mjesta na takmičenjima iz matematike, fizike i ruskog jezika.

Srednjoškolski centar je novčano nagradio Juroševića, a načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević poklonio mu je laptop.

Kraljević je rekao da ovim potezom lokalna vlast želi da podrži sve one koji donose dobre rezultate i time doprinose afirmaciji škole, Vlasenice i cijele regije.

„Želja nam je da ova škola bude lider na ovom prostoru i primjer svima u okruženju kako se radom i dobrim rezultatima može napraviti nešto bolje. Mi smo tu, kao lokalna zajednica, da stanemo iza ovih učenika i da im omogućimo što bolje i kvalitetnije školovanje, stipendiranjem i drugim vrstama pomoći“, izjavio je Kraljević.

Pored Juroševića nagrađeni su i Adnan Kurtić i Kerim Saračević za dobre rezultate na regionalnom tekmičenju u atletici, Milena Stojišić za osvojeno prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz istorije, te članovi geografske sekcije vlaseničkog SŠC-a Filip Stjepanović, LJeposava Plakalović i Marijana Mićić, koji su ostvarili odlične rezultate na međunarodnim takmičenjima iz geografije.

U okviru proslave Dana škole pripadnici Teritrijalne vatrogasne jedinice Vlasenica održali su pokaznu vježbu spašavanja ljudi i materijalnih dobara u slučaju pojave vatrene stihije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments