Učenici pripremaju humanitarni osmomartovski bazar

0
Učenici pripremaju humanitarni osmomartovski bazar

TRNOVO – U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Trnovu 6. marta biće održan humanitarni bazar, na kojem će biti izložene rukotvorine učenika ove škole nastale u okviru stvaralačko–kreativne sekcije, povodom Osmog marta.

Pedagog ove škole Vladimir Milić rekao je Srni da će prikupljena sredstva od prodaje ovih rukotvorina biti namjenjena za pomoć učenicima sa slabijim materijalnim stanjem.

On je naveo da u okviru slobodnih aktivnosti u kojima učenici rado učestvuju postoji još nekoliko sekcija, kao što su dramsko – recitatorska, zatim promocija duhovnih vrijednosti u okviru predmeta vjeronauka, kao i ekološka sekcija.

Prošle godine učenici ove škole učestvovali su i u realizaciji projekta „Volontiranje je kul“, koji se provodi u BiH.

„Od 35 škola koje su učestvovale u projektu, mi smo osvojili prvo mjesto, a škole su glasale između sebe. Nagrada je bila računar u vrijednosti od 1.500 KM. U okviru projekta provedene su tri aktivnosti koje su ocijenjene kao najbolje, a jedna od njih je bila organizovana posjeta učenika Domu za stara lica u Istočnoj Ilidži“, naveo je Milić, koji je i koordinator ovog projekta.

Milić je naveo da je 16 učenika bilo uključeno u projekat, a posebno je ponosan na činjenicu da su se djeca tokom jednodnevne posjete Domu za stara lica ponašala veoma zrelo i odgovorno.

„Učenici su radili u kuhinji, vešeraju, čistili su sobe i razgovarali sa korisnicima centra. Smataram da je značajno da mladi budu svjesni koliko je bitno pomoći drugima, posebno ako je riječ o starijim ljudima, koji nisu u mogućnosti da se brinu sami o sebi“, naveo je Milić.

Osnovna škola „Sveti Sava“ u Trnovu izgrađena je sedamdesetih godina prošlog vijeka i tokom proteklog rata pretrpjela je ozbiljna oštećenja.

Milić je podsjetio da je u školi počela zamjena dotrajale stolarije, za šta je 20.000 KM obezbijedio kabinet predsjednika Republike Srpske. Ovim sredstvima planirana je zamjena spoljne i unutrašnje stolarije za šest učionica, ulazni portal i unutrašnja vrata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare