Učenici područnih škola u posjeti obdaništu “Neven”

0

VIŠEGRAD – Učenici i profesori razredne nastave područnih odjeljenja Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Višegradu posjetili su danas Javnu ustanovu za obrazovanje i vaspitanje “Neven” u ovom gradu i izveli prigodan kulturni program.


Direktor obdaništa “Neven” Danka Mitrović podsjetila je da ova ustanova u skladu sa godišnjim programom rada ima veliki broj aktivnosti koje su već postale tradicionalne, a cilj je kvalitetno druženje djece u duhu edukacije i zabave.

Pedagog Osnovne škole “Vuk Karadžić” Tanja Novaković rekla je da su učenici područnih odjeljenja iz Dobruna, Novog Goražda, Prelova i Međeđe izveli predstavu za polaznike obdaništa, a nakon toga su posjetili Dom kulture i spomen-učionicu Ive Andrića.

“Današnje druženje mališana organizovano je povodom Dana škole i Međunarodnog dana različitosti kultura”, dodala je Novakovićeva.

Učiteljica područnog odjeljenja u Dobrunu Mirjana Aleksandrović istakla je da je današnja posjeta nastavak tradicionalne saradnje u okviru koje je organizovana posjeta učenika bioskopu u Andrićgradu.

Područna odjeljenja Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Višegradu pohađa oko 50 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments