Ученици основне музичке школе одржали концерт на Филозофском факултету

0

Ученици Школе за основно музичко образовање Источно Сарајево одржали су данас концерт на Филозофском факултету на Палама поводом Свјетског дана поезије.

На репертоару су била д‌јела композитора Лудвига ван Бетовена, Ејтора Виља-Лобоса и других.

 

Директор Школе за основно музичко образовање Источно Сарајево Мирјана Учур рекла је новинарима да су дошли на идеју да дају допринос овом обиљежавању знајући да постоји нераскидива веза између музике и књижевности.

Она додаје да су се представили ученици и наставници са одсјека гитара, клавир и виолина.

Учурева каже да им ускоро предстоје бројна такмичења за музичке школе у Бањалуци, Бијељини, Источном Сарајеву те се нада добрим резултатима.

Декан Филозофског факултета Пале Владан Бартула каже да им је част што су ученици основне музичке школе приредили концерт за наставно особље и студенте ове установе.

Бартула је захвалио Учуревој за концерт те напоменуо да је у духу православне традиције ове високошколске установе да почетком поста имају духовну манифестацију.

Ученик петог разреда Школе за основно музичко образовање Источно Сарајево Огњен Мојовић који свира гитару представио се са три композиције бразилског композитора Ејтора Виља-Лобоса.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare