Učenici obilježili “Dan bez automobila”

0

ZVORNIK – Predavanjem o osnovnim pravilima u saobraćaju i podjelom edukativnog materijala danas je u Osnovnoj školi “Sveti Sava” Zvornik obilježen 22. septembar – “Dan bez automobila”, kojim se završava “Evropska sedmica mobilnosti”.

Riječ je o aktivnostima pripadnika Policijske uprave Zvornik, u saradnji sa predstavnicima zvorničkog Auto-moto društva “Semafor”.

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar rekao je da je cilj ovakvih aktivnosti da se djeca na jednostavan način, prilagođen njihovom uzrastu, informišu o osnovnim saobraćajnim pravilima, budući da jedan broj njih prvi put samostalno učestvuje u saobraćaju.

Sekretar Auto-moto društva “Semafor” Vladanka Ješić podsjetila je da se “Dan bez automobila” obilježava u okviru “Evropske sedmice mobilnosti”, koja se svake godine nizom manifestacija održava od 16. do 22. septembra.

Ona je dodala da su u današnjoj aktivnosti učestvovali učenici Osnovne škole “Sveti Sava”, koji su šetnjom kroz grad, noseći ispisane poruke, upozorili vozače i ostale učesnike u saobraćaju da vode računa o bezbjednosti svih, a posebno najmlađih.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments