Učenici obilježili „Dan bez automobila“

0

ZVORNIK – Predavanjem o osnovnim pravilima u saobraćaju i podjelom edukativnog materijala danas je u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ Zvornik obilježen 22. septembar – „Dan bez automobila“, kojim se završava „Evropska sedmica mobilnosti“.

Riječ je o aktivnostima pripadnika Policijske uprave Zvornik, u saradnji sa predstavnicima zvorničkog Auto-moto društva „Semafor“.

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar rekao je da je cilj ovakvih aktivnosti da se djeca na jednostavan način, prilagođen njihovom uzrastu, informišu o osnovnim saobraćajnim pravilima, budući da jedan broj njih prvi put samostalno učestvuje u saobraćaju.

Sekretar Auto-moto društva „Semafor“ Vladanka Ješić podsjetila je da se „Dan bez automobila“ obilježava u okviru „Evropske sedmice mobilnosti“, koja se svake godine nizom manifestacija održava od 16. do 22. septembra.

Ona je dodala da su u današnjoj aktivnosti učestvovali učenici Osnovne škole „Sveti Sava“, koji su šetnjom kroz grad, noseći ispisane poruke, upozorili vozače i ostale učesnike u saobraćaju da vode računa o bezbjednosti svih, a posebno najmlađih.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare