Učenici Istočnog Sarajeva u jačanju socijalne inkluzije

0
Opština Trnovo

TRNOVO – Učenici sa poteškoćama i bez poteškoća u razvoju iz Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ iz Istočnog Sarajeva u saradnji sa Udruženjem Infohouse i Unicef-om organizuju predstavu za stara lica i predstavnike lokalne zajednice pod nazivom „Shvatite nas ozbiljno! Djeca poručuju odraslima“. Predstava će biti održana u petak, 10.10.2014. godine u 13:30 h.

JU OŠ „Trnovo“ organizuje jednodnevni izlet na Brus za učenike sa i bez poteškoća u razvoju koji pohađaju ovu školu kroz koji će oni podići nivo svijesti o socijalnoj inkuziji vršnjaka, razvoj tolerancije, međuučeničke saradnje, timskog rada, interakciji djece sa smetnjama u razvoju sa djecom bez smetnji, te poboljšanje i  unaprjeđenje  odnosa između djece sa i bez poteškoća u razvoju i izvan nastavnog procesa.

Zajednički boravak u prirodi, druženje, komunikacija  i međusobna zavisnost prilikom realizacije dječijih igara bez granica pod sloganom „Igre bez granica i predrasuda“ trebalo bi dovesti do spoznaje da se zapravo i jedni i drugi nalaze na istoj strani, a ne suprostavljenima, što se nekad čini.

Polazak je 10.10.2014. u 10:30 časova ispred JU OŠ Trnovo.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare