Ubice Srđana Kneževića nisu otkrivene ni nakon 17 godina

0

Pripadnici jedinice „Beli vukovi“ obilježili su danas na Palama 17 godina od svirepog i još nerasvijetljenog ubistva legendarnog komandanta ove elitne jedinice Vojske Republike Srpske Srđana Kneževića – Belog Vuka.


Nemanja Knežević, sin pokojnog Srđana, rekao je da njegova porodica uzalud već 17 godina čeka hoće li iko išta uraditi po pitanju ubistva njegovog oca.

„Sve se zna, a ništa se ne zna. Ćute ljudi, a zanima me zašto“, kaže Nemanja.

Izaslanik predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević rekao je da je još 1998. godine bilo pokušaja da se istraže činjenice i otkrije istina o ubistvu ovog heroja u ratu i velikog čovjeka u miru.

„Nažalost, mnogi koji su to pokušali, danas nisu živi“, naveo je Dragičević, dodajući da je predsjednik Republike Srpske uključen u ovaj slučaj i da se neće stati na putu traganja za počiniocima ovog ubistva.

Prema njegovim riječima, pravda jeste spora, ali je dostižna i zato će se kad-tad saznati ko su počinioci i oni će biti izvedeni pred lice pravde.

Predsjednik Udruženja „Beli vukovi“ Janko Šešlija kaže da je bruka i sramota za institucije, prvenstveno za pravosuđe, da ni nakon 17 godina nisu bili u stanju da dovedu pred lice pravde ubice i naredbodavce ubistva njihovog legendarnog komandanta, koji je u vrijeme ubistva obavljao dužnost zamjenika načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo.

„Mi smo i dalje optimisti i vjerujemo da živimo i živjećemo u državi u kojoj pravda pobjeđuje nepravdu i u kojoj su zakoni jači od kriminalaca i ubica“, istakao je Šešlija.

Polaganju vijenaca i cvijeća u Spomen-parku posvećenom Belom Vuku i njegovim poginulim saborcima prisustvovali su, osim članova porodice i prijatelja, predstavnici institucija Republike Srpske i srpski predstavnici u institucijama BiH, MUP-a Republike Srpske, opštine Pale, Boračke organizacije i građani.

Članovi i prijatelji porodice i pripadnici „Belih vukova“ danas su položili vijence i prislužili svijeće na groblju u Tvrdimićima gdje je sahranjen Srđan Knežević.

Srđan Knežević ubijen je u avgustu 1998. godine ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao u centru Pala. NJegove ubice nikada nisu pronađene.

Specijalna jednica „Beli vukovi“, čiji je komandant bio, formirana je 1993. godine. Za ovu jedinicu prvi put se čulo u borbama na Moševačkom brdu. Jedinica je dobila ime po tome što su ostali zavijani u mećavi na Bjelašnici.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/polaganje-vijenaca-srdjan-knezevic-avgust-2015/] width=[87] height=[87] title=[Ubice Srđana Kneževića nisu otkrivene ni nakon 17 godina
] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare