U zvorničkoj bolnici počela sa radom magnetna rezonanca

0

ZVORNIK – U Bolnici Zvornik omogućeno je za širu upotrebu snimanje magnetnom rezonancom, koja podrazumijeva dijagnostičku metodu za prikaz strukture glave, kičmenog stuba i koštano-zglobnog sistema, rekao je danas direktor ove zdravstvene ustanove Ivan Popović.

Popović je naglasio da je ovo prva magnetna rezonanca u zdravstvenoj ustanovi na području regije Birač, što je od velikog značaja i za pacijente i za zdravstvene radnike.

„Građani Zvornika, odnosno regije Birač, koji budu koristili usluge ovog aparata, dobiće kompletnu i kvalitetnu uslugu snimanja magnetnom rezonancom“, izjavio je Popović novinarima.

On je naglasio da je ugovorom o djelu angažovan specijalistu radiologije Obrad Jović, načelnika radiologije u Bolnici „Sveti apostol Luka“ u Doboju, koji će čitati snimke magnetne rezonance.

Ističući da Bolnica Zvornik ima kadar koji je prošao svu potrebnu obuku, Popović je naveo da su doktori i tehničari iz univerzitetskih centara obučavali zvorničke medicinare, a planirano je da i dalje dolaze i vrše kontinuiranu edukaciju.

Dodao je i da je doktor Jović sa svojim timom bio angažovan na obuci zaposlenih u zvorničkoj bolnici.

„I RTG /rendgen/ tehničari prošli su potrebnu obuku i stekli potrebno znanje da uspješno rade na ovim poslovima“, dodao je Popović.

Popović je napomenuo da za sada nema liste čekanja za magnetnu rezonancu, te da se trenutno rade tri do četiri snimanja dnevno.

„Ako bude bilo potrebe za više snimanja u toku dana Bolnica će organizovati rad u dvije smjene“, rekao je Popović i podsjetio da je magnetna rezonanca počela sa radom prije mjesec dana, ali samo za pacijente koji su bili na bolničkom liječenju u ovoj ustanovi.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare